Ταιριάζει τέλεια με το αγαπημένο σας ντιπ ή ελιές!
Υλικά
500 γρ. μείγμα για ψωμί χωρίς γλουτένη (σε μεγάλα σούπερ μάρκετ – μην τη δοκιμάσετε με αλεύρι για όλες τις χρήσεις χωρίς γλουτένη, δεν θα έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα)
15 γρ. ξηρή μαγιά
400-450 γρ. χλιαρό νερό
40 ml ελαιόλαδο
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε το μείγμα για ψωμί χωρίς γλουτένη, το αλάτι, το λάδι και τη μαγιά.
Ζυμώνουμε ρίχνοντας σταδιακά το νερό, μέχρι να σχηματιστεί μια λεία ζύμη που θα κολλάει ελαφρώς.
Καλύπτουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα.
Λαδώνουμε τα χέρια μας, επειδή η ζύμη θα κολλάει, και την πλάθουμε σε λεπτή λαγάνα, πάχους 1/2 εκ.
Την απλώνουμε στο ταψί και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει ελαφρώς.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και ψήνουμε για 30-35 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η λαγάνα ελαφρώς στην επιφάνεια.
Πηγή
Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Για άρθρα που αναδημοσιεύονται και αναγράφεται η πηγή τους, ουδεμία ευθύνη φέρει το SalonikaPlus.gr, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.