Πεντανόστιμο, λαχταριστό, με τέλειες γεύσεις.
Υλικά
1 συσκευασία χοντρά μακαρόνια για παστίτσιο
φρυγανιά τριμμένη
400 γρ. κιμάς σόγιας
3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
4 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1 κύβος λαχανικών
1/2 λίτρο νερό
1 συσκευασία πουρές πατάτας σε σκόνη
2 κ.σ. μαργαρίνη
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό. Κατόπιν τα σουρώνουμε και τα στρώνουμε σε ταψί πασπαλισμένο με τριμμένη φρυγανιά.
Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε τον κιμά σόγιας σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Τον αφήνουμε να κρυώσει και τον σουρώνουμε. Ξεβγάζουμε με νερό και σουρώνουμε ξανά πολύ καλά, μέχρι να φύγει η υγρασία του.
Στην κατσαρόλα που βράσαμε τον κιμά σόγιας βάζουμε ελαιόλαδο να κάψει, σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε ελαφρώς το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τον βρασμένο και στεγνό κιμά σόγιας, τις ψιλοκομμένες ντομάτες και αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να πιει ο κιμάς τα υγρά του. Αποσύρουμε από την φωτιά και απλώνουμε τον κιμά σόγιας πάνω από τα μακαρόνια.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.
Σε κατσαρολάκι, βάζουμε να βράσει 1/2 λιτρό νερό και προσθέτουμε τον κύβο λαχανικών. Κατόπιν κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τον έτοιμο πουρέ πατάτας, ανακατεύοντας. Προσθέτουμε αμέσως τη μαργαρίνη και ανακατεύουμε καλά. Όταν το μείγμα είναι έτοιμο, το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει πολύ καλά. Αφού κρυώσει, απλώνουμε τον πουρέ πάνω από τα μακαρόνια στο ταψί. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια του πουρέ με αρκετή τριμμένη φρυγανιά.
Ψήνουμε για περίπου 35-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ο πουρές και να κάνει χρσαφένια κρούστα.
Πηγή
Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Για άρθρα που αναδημοσιεύονται και αναγράφεται η πηγή τους, ουδεμία ευθύνη φέρει το SalonikaPlus.gr, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.