Υλικά
3 μεγάλα κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
2 φλ. τσαγιού γάλα
2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα σκόρδο σε σκόνη, ή ανάλογα με τη γεύση (προαιρετικά)
1 πρέζα κρεμμύδι σε σκόνη, ή ανάλογα με τη γεύση (προαιρετικά)
1 πρέζα λευκό πιπέρι, ή ανάλογα με τη γεύση (προαιρετικά)
Αλάτι κατά βούληση
Λάδι για τηγάνισμα
2 φλ. τσαγιού γάλα
2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα σκόρδο σε σκόνη, ή ανάλογα με τη γεύση (προαιρετικά)
1 πρέζα κρεμμύδι σε σκόνη, ή ανάλογα με τη γεύση (προαιρετικά)
1 πρέζα λευκό πιπέρι, ή ανάλογα με τη γεύση (προαιρετικά)
Αλάτι κατά βούληση
Λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση
Μουλιάστε τα κρεμμύδια στο γάλα για 5 λεπτά.
Συνδυάστε το αλεύρι, τη σκόνη σκόρδου, τη σκόνη κρεμμυδιού, το λευκό πιπέρι και το αλάτι.
Προσθέστε μια χούφτα κρεμμύδια και ανακατέψτε τα για να καλυφθούν. Αφαιρέστε και επαναλάβετε με τα υπόλοιπα κρεμμύδια, μία χούφτα κάθε φορά.
Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε ένα air fryer. Τηγανίστε τα κρεμμύδια σε δόσεις, ανακατεύοντας όπως χρειάζεται, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα, 2 έως 3 λεπτά το καθένα.
Σουρώστε τα σε απορροφητικό χαρτί και αλατίστε. Αποθηκεύστε σε αεροστεγές δοχείο.
Πηγή κειμένου και φωτογραφίας: flashnews.gr
Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Για άρθρα που αναδημοσιεύονται και αναγράφεται η πηγή τους, ουδεμία ευθύνη φέρει το SalonikaPlus.gr, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.