Συνοδεύεται από νόστιμες πατάτες φούρνου!

Υλικά


2 μέτρια λαβράκια φρέσκα
5 πατάτες
2 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
θυμάρι
αλάτι – πιπέρι
ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε καλά τα ψάρια, τα αλατίζουμε και τα τοποθετούμε σε λαδωμένο πυρέξ.
Σε ένα μπολ βάζουμε το μισό σκόρδο, τη 1 κ.σ. μαϊντανό, το 1/4 της τριμμένης ντομάτας, λίγο θυμάρι, λίγες σταγόνες λάδι τα ανακατεύουμε και τα βάζουμε στην αλατισμένη κοιλιά των ψαριών.
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε, τις αλατοπιπερώνουμε και τις βάζουμε στο ταψί γύρω από τα ψάρια.
Τις πασπαλίζουμε με λίγο θυμάρι, τον υπόλοιπο μαϊντανό και τοποθετούμε, ανάμεσα στις πατάτες, και το υπόλοιπο σκόρδο.
Ρίχνουμε πάνω από τα ψάρια και τις πατάτες τις υπόλοιπες ντομάτες, ελαιόλαδο και 1/2 φλ. τσαγιού ζεστό νερό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45 λ περίπου μέχρι να γίνουν οι πατάτες και να μείνουν με το λαδάκι τους.
Προσθέτουμε λίγο ακόμα ζεστό νερό, αν απαιτηθεί.

Πηγή

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες; 
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Για άρθρα που αναδημοσιεύονται και αναγράφεται η πηγή τους, ουδεμία ευθύνη φέρει το SalonikaPlus.gr, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.
أحدث أقدم