Επιλογή για ένα γρήγορο και εύκολο γεύμα.
800 γρ. κιμά κοτόπουλου
1 μεγάλο αυγό
1/2 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1/4 φλ. τσαγιού αλεύρι αμυγδάλου
1/4 φλ. τσαγιού ψιλοτριμμένη φρέσκια παρμεζάνα
1/4 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κ. γλ. αλάτι
1/2 κ. γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/2 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη
1 μεγάλο αυγό
1/2 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1/4 φλ. τσαγιού αλεύρι αμυγδάλου
1/4 φλ. τσαγιού ψιλοτριμμένη φρέσκια παρμεζάνα
1/4 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κ. γλ. αλάτι
1/2 κ. γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/2 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέψτε το κοτόπουλο, το αυγό, το κρεμμύδι, το αλεύρι αμυγδάλου, την παρμεζάνα, το μαϊντανό, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη.
Χρησιμοποιώντας τα χέρια σας, ανακατέψτε τα υλικά μέχρι να ενωθούν καλά.
Μετρήστε 1 1/2 κουταλιά της σούπας από το μείγμα (ή χρησιμοποιήστε μια μεσαία κουτάλα) και κυλήστε το μείγμα ανάμεσα στα χέρια σας, σχηματίζοντας περίπου 30 κεφτεδάκια.
Τοποθετήστε τα κεφτεδάκια στο προετοιμασμένο ταψί και ψήστε για 20 έως 22 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά εξωτερικά και να ψηθούν μέχρι μέσα. Αποφύγετε το υπερβολικό ψήσιμο, ώστε να παραμείνουν ζουμερά.
Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Για άρθρα που αναδημοσιεύονται και αναγράφεται η πηγή τους, ουδεμία ευθύνη φέρει το SalonikaPlus.gr, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.