Το αγιορείτικο γιαουρτογλυκό: μια συνταγή πεντανόστιμη, δροσερή και γι’ αυτό ιδανική για τα ζεστά απογεύματα, αλλά και με χαμηλή θερμιδική αξία.
Για να φτιάξετε το γιαουρτογλυκο θα χρειαστείτε:
1 ζελέ ανανά
1 κουτί κομπόστα ανανά.
3 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό
3 κουταλιές ζάχαρη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαύρη ζάχαρη ή ακόμα και σιρόπη αγαύης. Δύο υλικά που θα μειώσουν τις θερμίδες, χωρίς να σας στερήσουν γεύση.
Σαντιγύ , κεράσια
Επί το έργον:
Σε ένα ποτήρι από την κομπόστα που το έχουμε ζεστάνει, διαλύουμε το ζελέ. Χτυπάμε στο μίξερ το γιαούρτι. Μόλις κρυώσει το ζελέ , το ρίχνουμε στο γιαούρτι και συνεχίζουμε το χτύπημα , ώσπου να γίνει το μείγμα τελείως λείο. Το σερβίρουμε σε μπολ.
Αφού παγώσει λίγο , βάζουμε μέσα μερικά κομμάτια της κομπόστας. Το γαρνίρουμε με ανανά σαντιγύ και κεράσια.
Πηγή: monastiriaka.gr, dogma.gr
Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Για άρθρα που αναδημοσιεύονται και αναγράφεται η πηγή τους, ουδεμία ευθύνη φέρει το SalonikaPlus.gr, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.