To πεπόνι είναι φρούτο εποχής, πεντανόστιμο και δροσερό και σήμερα θα φτιάξεις μία κρύα σούπα που θα τους αφήσει όλους άφωνους.

Συστατικά

4 μεγάλα αγγούρια
1 μικρό γινωμένο πεπόνι
200 γρ. γιαούρτι
2 κουτ. της σούπας μέλι
2 κουτ. της σούπας χυμό λεμονιού
6 κλωναράκια φρέσκο δυόσμο
Αλάτι
Πιπέρι.

Τρόπος Μαγειρέματος

Αρχικά, ξεφλουδίζεις τα αγγούρια, κόψε στη μέση και κατά μήκος και με ένα κουτάλι αφαιρείς τα σποράκια.
Κόβεις και το πεπόνι, αφαιρείς τα σποράκια και βάλε σε ένα μπλέντερ μαζί με το αγγούρι και χτυπάς να πάρεις έναν ομοιόμορφο ζωμό.
Γυρίζεις τον ζωμό σε ένα μπολ και προσθέτεις το γιαούρτι, το μέλι, το χυμό λεμονιού και αλατοπίπερο.
Βυθίζεις τα μισά κλωναράκια μέσα στη σούπα σου και αφήνεις σκεπασμένη στην άκρη να πάρει τις μυρωδιές του δυόσμου για 15-20 λεπτά.
Βγάζεις τα κλωναράκια, μοίρασε σε 4-6 πιάτα και σέρβιρε με τον υπόλοιπο δυόσμο ψιλοκομμένο.

Photo: iStock


Ετικέτtlife.gr


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες; 
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Για άρθρα που αναδημοσιεύονται και αναγράφεται η πηγή τους, ουδεμία ευθύνη φέρει το SalonikaPlus.gr, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.
أحدث أقدم