Υλικά

1 2/3 φλ. τσαγιού πουρέ κολοκύθας
4 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
1 2/3 φλ. τσαγιού λευκή ζάχαρη
1 φλ. τσαγιού σπορέλαιο
2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
2 κ. γλ. κανέλα σε σκόνη
1 κ. γλ. αλάτι
Για την επικάλυψη:
180 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλ. τσαγιού ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο
1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
4 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώστε ελαφρώς μία φόρμα για κέικ.

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη, το λάδι και την κολοκύθα. Προσθέστε τα υπόλοιπα συστατικά και ανακατέψτε καλά.

Ρίξτε το μείγμα στο προετοιμασμένο ταψί. Ψήστε για 40 λεπτά ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή.

Αφήστε να κρυώσει περίπου 2 ώρες, πριν το καλύψετε με το γλάσο.

Για να κάνετε το γλάσο τοποθετήστε το τυρί κρέμα και το βούτυρο σε ένα μπολ. Χτυπήστε το για 2 λεπτά μέχρι να γίνει λείο και αφράτο.

Προσθέστε τη ζάχαρη άχνη σε 3 δόσεις. Μόλις ενσωματωθεί καλά, χτυπήστε για 3 λεπτά ή μέχρι το γλάσο να γίνει ελαφρύ και αφράτο.

Προσθέστε τη βανίλια και συνεχίστε το χτύπημα.

Απλώστε το γλάσο στο κέικ που έχει κρυώσει καλά, πασπαλίστε με πεκάν και σερβίρετε.
Πηγή
أحدث أقدم